Další povídání o Dřevárnách

21.01.2010 09:35

 

Mí drazí čtenáři, vítám ty z vás, kteří došli po strastiplné cestě Internetem až sem, do míst, kde se kultura lidská setkává s kulturou nás jiných. Strýček Skali vás tentokráte seznámí se vším, co vás může na válečném poli potkat.

Takže koho a CO všechno tam nejspíše zahlédnete? Určitě již z dálky uvidíte vlát praporce a pochodovat šiky armád lidí pod vedením pyšného krále, či generála. Jen o pár kopečků dále se nejspíše naskytne pohled na lomozící válečnou mašinerii chamtivých trpaslíků s jejich mocnými kladivy a sekerami. Ač stále ohromeni tou obrovskou silou, zahlédnete mezi stromy postavu s dlouhými plavými vlasy a vznešenou chůzí. Nespíše jste právě potkali elfího průzkumníka . To může znamenat jediné -  tyto mírumilovné bytosti byly donuceny vyrazit k obraně lesů a přírody. Najednou se, jako blesk z čistého nebe, rozezní desítky rohů a trubek, přehlušujících řev nelidských stvůr. Velká černá skvrna na horizontu se dá do pohybu a cestou nemilosrdně sápe a trhá vše živé. Už jdou!

Samozřejmě, že na bitvách občas potkáte výjimky v podobě nemrtvých, démonů, kouzelníků, entů, barbarských kmenů, hobitů a dalších fantastických postav. Zní to určitě krásně, ale nejsme v knize, nýbrž na Dřevárně. Z označení trpaslík se stává ,,pajzl“, elfové byli přejmenováni ,,cvelfy“ a ze skřetů jsou ,,smraďoši“. Všechny tyto postavy jsou specifické jak charakterem, tak kostýmem. Stručně se vám tedy pokusím popsat každý národ.

Začněme u lidí. Pokuste se kostým stylizovat do období evropského středověku, kalhoty nenápadné barvy a určitě neplatí čím více Adidas, tím lépe. Přes civilní oblečený poté přehoďte ,,vrkoč" (nejlépe z prostěradla) jako svrchní dominantu kostýmu. Hlavní lidské barvy by měly být bílá nebo modrá s ohledem na prostředí určité bitvy. S takovým kostýmem by vás rozhodně měli pustit do většiny bitev.

   Další páni na holení budou trpaslíci, základ je stejný jako u lidí. Hlavním rozdílem, díky kterému poznáte trpaslíka na větší vzdálenost, je mohutný plnovous, nebo alespoň nějaké vousy. Barvy bývají hnědá nebo šedá (zase s ohledem na bitvu které se účastníte).

Jak má vypadat správný elf a skřet se společně s dalšími skvělými informacemi dozvíte při našem dalším setkání. Snad budete moci po tolika nově nabytých informacích v noci klidně spát.

 Skali ze Shatupat Urauth

Zpět

Vyhledávání

© 2009 Všechna práva vyhrazena.