Fitbox - sport pro každého

28.11.2009 20:12

 

Pokud máte přebytečnou energii a chcete ji vybít nebo pokud si jen chcete zlepšit postavu a fyzičku, tak Fitbox je přesně pro vás.

Jedná se o relativně nový (cca 5 let) fitness styl, který vychází z kickboxu, ale nemusíte se bát žádných zápasů, veškeré kopy a údery směřují pouze do boxovacího pytle. Část hodiny také tvoří posilování břišních a hýžďových svalů. V některých centrech se tento sport nazývá Slimbox, jedná se však pouze o rozdílného  sponzora a značku pytlů.

Na svou první hodinu Fitboxu budete potřebovat hlavně dostatek pití, vhodné sportovní oblečení a obuv a také boxerské bandáže, které můžete zakoupit ve fitness obchodech, popř. přímo ve sport centrech ( jejich cena se pohybuje okolo dvou až tří set). Dále pak si na bandáže navlečete boxerské rukavice, ty je však možné si půjčit přímo ve sport centru.

Mnoho lidí má z tohoto cvičení, jakožto z jakékoliv jiné skupinové fyzické aktivity, strach. Nemám tak dobrou fyzickou kondici, co když to nezvládnu a ostatní se na mě budou hloupě dívat?, toť velmi časté dilema začátečníků. Takové obavy vůbec nejsou na místě, každý si lekci může přizpůsobit svému tempu a výkonnosti a můžu vás ubezpečit, že všichni lidé se soustředí pouze na sebe a na svůj výkon a rozhodně se nerozhlíží po tělocvičně, aby se podívali, kdo už nemůže.

Zvláště teď v zimě, kdy už nemáme takové možnosti v oblasti venkovních sportovních aktivit, je Fitbox ideální volbou. Sice se při něm hodně zapotíte, ale zároveň se při fyzické aktivitě uvolňuje hormon endorfin, který způsobí, že se po Fitboxu budete cítit nabití pozitivní energií, zpevnění, protáhlí a hlavně budete odcházet s dobrým pocitem, že jste pro své tělo udělali něco opravdu prospěšného. :-)

Kdy a kde?

Každý den si můžete najít lekci v jednom ze dvou Fitbox (Slimbox) center ve Zlíně.

www.k2sport.cz

www.schwinnmaty.cz

Zpět

Vyhledávání

© 2009 Všechna práva vyhrazena.