Rozhovor dvou studentek poznamenaných studiem

14.11.2009 20:48

 

ABC:

Už jsi na gymplu dlouho, takže by sis na naši školu mohla udělat názor... Co si tedy myslíš, že je dobré a co bys naopak změnila?

XYZ:

Takže... Co se mi líbí... třeba zdejší studenti (obzvláště kluci :D) působí sympaticky... a vymalovala bych školu na růžovo, ty barvy jsou strašně fádní :D

 

XYZ: A teď dotaz pro tebe… Jaké je tvoje nejoblíbenější jídlo ve školní jídelně? :-D

ABC:

Miluju jídla s tajemnými názvy (rozhodně v tomto nesouhlasím s kuchaři typu Zdeňka Pohlreicha), třeba takový zbruf se sýrem a čechobili z kuřete nemá chybu :-)

 

XYZ:

Honem, další dotaz... Ve které třídě jsi nejlíp vyzdobila lavici? :-D

ABC:

Tak to je těžké, za ta léta už jsem změnila k lepšímu spoustu lavic... Ale za nejhezčí považuju asi lavici v biologii, do které jsem udělala asi dva centimetry hlubokou díru, a lavici ve fyzice, na niž jsem celý jeden rok psala čárky a ony tam dodnes zůstaly, jakožto památka na počet nudných hodin v sekundě.

 

ABC:

Teď já s otázkou, že? Tak třeba... Je ve škole nějaké místo, které máš opravdu ráda? A proč?

XYZ:

Mám ráda dívčí záchody ve třetím pavilonu, protože se tam dveře otvírají dovnitř a mě to nepřestává fascinovat

 

XYZ:

Co si myslíš o šetření naší školy? :-)

ABC:

Šetření naší školy? Můžu nechápat otázku?

XYZ:

Dobrá, napíšeme, že to šetření prostě nechápeš :-D

ABC:

Taky možnost. *ABC je úplně blbá a tedy mlčí*

 

ABC:

Ale abychom nekončili mou neodpovědí... Co si myslíš o neustávající kritice na stranu učitelů? Přidáváš se ke studentům nebo jsi objektivní a hledáš na profesorech dobré stránky?


XYZ:

Já se vždy snažím hledat na profesorech dobré stránky... Třeba jak dlouho se zpozdí, případně jak brzy odejdou do penze :-)

 

XYZ:

Ha, mám dotaz… Co se za čtyři roky tvého (jistě pilného) studia ve škole změnilo? 

ABC:

Bylo toho opravdu hodně. Hlavně nám zvětšili jídelnu, ta stará bývala opravdu maličká, postavili horolezeckou stěnu, zrekonstruovali biologické laborky, udělali počítačovou a venkovní učebnu (aneb chvála nadačnímu fondu)... Ale taky se tady vystřídalo hodně učitelů, vyměnili se i starší studenti za malé a proto mívám pocit, že už tu není takový klid jako dřív. a to je určitě škoda, protože to nepřispívá celkové studijní atmosféře.

 

ABC:

Mám ještě jednu hezkou otázku pro tebe :-) Snad všichni zlíňáci v našem věku řeší jednu věc, a to jestli je lepší "Lesňák" nebo "Tégéemko". Co si myslíš ty, měnila bys někdy svoji školu?

XYZ:

Jednoznačně Lesňák, má spoustu výhod... Jezdí nám trolejbus téměř ke škole, budova vypadá podstatně líp a ostatní plusy si jistě každý doplní sám (o plusech TGM se raději nebudu zmiňovat, nebo budu rozmáznuta na titulce :-D)

ABC:

Tož, mohla jsi nám to zkritizovat ;-)

XYZ:

Tak... Nemáme tak hezky dlouhý název (Gymnázium a jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín zní úžasně :-D)

 

XYZ:

Co si nejradši kupuješ ve školním bufetu?

ABC:

Eurosložky, které tam asi pořád nejsou :D Ne... Klasikou se už stala čokoládová buchta, případně čokoládový loupák a pizzacop. A nesmím zapomenout na nejdražší věc - Velkou Milku za 70 korun, kterou bych doporučila každému, kdo neví, co si koupit :-)

 

ABC:

Máš nějaký nápad, jak zabránit lehké šikaně mladších studentů, která se stále více stává samozřejmou? (Tedy za předpokladu, že bys jí chtěla zabránit?)

XYZ:

Proč tomu bránit? Ne, že bych to chtěla podporovat, ale je přeci krutě logické, že co si jeden zažije, odzkouší si na druhém…

 

XYZ:

Trefíš se vždycky papírkem do koše, nebo jsi taky jedna z těch, kteří neulehčují školnímu personálu práci?

ABC:

Většinou se ani nezkouším trefovat, vím totiž, že to nemá smysl. A tak nenechávám papírky poházené kolem koše, ale poházené úplně všude, což je určitě lepší - odpadky se nekoncentrují na jednom místě a nejdou tolik vidět.

 

ABC:

A ještě na tebe mám, má milá XYZ, jednu otázku. Co si myslíš o Osmém pavilonu? Neupadá trošku, když v něm má vyjít tento článek?

XYZ:

Milá ABC, Osmý pavilon zatím nemá (aspoň na naší škole) konkurenci. Tudíž je s čímkoli nesrovnatelný a ti, kteří ho nezakládali, jej přeci nemůžou kritizovat :-)

 

 

Zpět

Komentáře

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Vyhledávání

© 2009 Všechna práva vyhrazena.