V listopadu do divadla

14.11.2009 13:05

V sobotu 17.10. měly svou premiéru dvě očekávané hry:

Cyrano.png

 

 Jednou z nich byla i novoromantická komedie Edmonda Rostanda Cyrano z Bergeracu v podání uměleckého souboru Městského divadla Zlín.

Režie se ujal Petr Veselý, který do hlavní role bouřliváka a spisovatele Cyrana obsadil Rostislava Marka. Ten prožíval příběh romantického hrdiny s přímo obrovským nosem, který se zamiloval do své sestřenice Roxany (Kateřina Králová). Avšak Cyrano tvrdí, že on sám kvůli své ošklivosti nemůže být nikdy milován. Roxana se mu svěří, že si našla hluboké zalíbení v kadetovi z jeho pluku – v Kristiánovi de Neuvillette (Zdeněk Lambor). Cyrano chce své sestřence pomoci, a proto si Kristiána jako nováčka ve svém oddílu vezme pod ochranu. Tomu pomáhá i s láskyplnými dopisy pro Roxanu, která si stále myslí, že čte slova od Kristiána.

Jak může Cyranovo poselství o lásce a cti dopadnout máte možnost vidět

ve čtvrtek 19.11.

a v pátek 20.11. vždy od 19:00 v Městském divadle Zlín.

Kromě Rostislava Marka v hlavní roli dále hrají: Zdeněk Lambor, Luděk Randár, Radovan Král, Radoslav Šopík, Dušan Sitek, Zdeněk Julina, Pavel Vacek, Gustav Řezníček nebo Zbyněk Zeman, Pavel Leicman, Milan Hloušek, Jan Leflík, Josef Koller, Ivan Řehák, Kateřina Králová, Milena Marcilisová, Petra Domžalová, Michaela Doležalová, Eva Daňková, Romana Julinová, Tamara Komínkový, Jana Tomečková, David Janík, Tomáš Slepánek, Leoš Peteráč, Matěj Randár, Lukáš Rajča a Jakub Henzelý.

 

 

 

plakat.jpg

 

Tou druhou byli Máchovi Cikáni v režii nejlepšího českého současného divadelního režiséra J. A. Pitínského v podání Slováckého divadla Uherské Hradiště. Tento taktéž romantický fantastický „horor“ vypráví příběh lásky, pomsty, trápení ale i naděje v klidnější zítřky. Viny z minulosti se rozplétají v úzkostném kolotoči příčin a následků jako v malé řecké tragédii.

Vřelou pozvánkou Vám budiž již spojení lyrického Pitínského s tajuplným Máchou nebo naprosto fantastické obsazení: Martin Vrtáček, Klára Brtníková, Alžběta Kynclová, Jiří Hejcman, Jitka Josková, Kamil Pulec, Zdeněk Trčálek, Pavel Hromádka, Josef Kubáník, David Vacke, Petr Žajdlík, Andrea Nakládalová a Irena Vacková.

Strhující drama je možno v Uherském Hradiště vidět ve čtvrtky 19.11. a 26.11. a v neděli 29.11. vždy v 19:00.

 

 

 

Zpět

Komentáře

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Vyhledávání

© 2009 Všechna práva vyhrazena.